Testbook [CPS] IN
You are here
Home > Blog > Full form of some important words-कूछ महत्वपूर्ण शब्दों के Full form

Full form of some important words-कूछ महत्वपूर्ण शब्दों के Full form

  1. कूछ महत्वपूर्ण शब्दों के Full form
  1. U D P का पूरा नाम है?
    उत्तर:- User Datagram Protocol.

  2. R T C का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Real Time Clock.

  3. I P का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Internet Protocol.

  4. C A G का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Comptroller and Auditor General.

  5. F E R A का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Foreign Exchange Regulation Act.

  6. I S R O का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Indian Space Research organization.

  7. I S D N का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Integrated Services Digital Network.

  8. SAARC का पूरा नाम है?
    उत्तर:- South Asian Association for Regional
    co–operation.

  9. O M R का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Optical Mark Recognition.

  10. A H R L का पूरा नाम है?
    उत्तर:- Asian Human Right commission

Leave a Reply

Top
Testbook [CPS] IN